Mini lening

De mini lening was de afgelopen tijd zeer populair onder mensen die graag geld wilden lenen met BKR registratie. Echter is er door streng optreden van het AFM weinig meer van de mini lening over. En niet geheel onterecht, want consumenten werden door sommige geldverstrekkers flink in het ootje genomen.

Mini lening geen optie meer om geld te lenen

Er zijn nog altijd geldverstrekker actief op het gebied van de mini lening en dus kunt u ook nog altijd een mini lening krijgen, maar of het verstandig is is een tweede. De overgebleven aanbieders van de mini lening zijn in elk geval door de strenge procedures van het AFM heen gekomen, dus dat is wel gunstig, maar verder schiet u eigenlijk weinig met de mini lening op.

Er zijn altijd noodgevallen, maar u moet goed bij uzelf nagaan of het echt nut heeft om een mini lening af te sluiten. Voor het geval u het niet weet, met een mini lening sluit u een lening af onder de 1000 euro en betaalt u deze altijd nog binnen de 30 dagen weer terug. Eigenlijk schiet u dus bitter weinig op met zo’n lening. Er kunnen zich altijd situaties voordoen dat het nuttig kan zijn, maar de meeste mensen gebruiken de mini lening niet, maar misbruiken deze. En uiteindelijk zitten deze mensen in de penarie als blijkt dat ze ineens veel meer moeten gaan terugbetalen dan ze eigenlijk was voorgehouden.

BKR toetsing bij mini lening

Het is niet helemaal waar dat er bij een mini lening niet bij het BKR wordt getoetst. Veelal wordt dit namelijk wel gedaan, alleen wordt er verder aan een BKR notering niet zoveel waarde gehecht. Uiteindelijk willen geldverstrekkers wel weten wie u bent en als u het in het verleden echt bont heeft gemaakt zult u zelfs voor een mini lening nog worden afgewezen. Als dit inderdaad het geval is moet u maar eens goed nadenken of u niet gewoon beter geen geld kunt proberen te lenen.

This entry was posted in Artikelen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.