Lening oversluiten

Veel mensen beseffen niet dat ze ook de mogelijkheid hebben om hun lening over te sluiten. En als ze het al beseffen zullen ze het in 9 van de 10 gevallen niet doen. Dat is jammer, want op een lening valt heus nog wel wat te besparen. Misschien ook niet, want als u al de goedkoopste lening heeft heeft het ook geen nut om een overstap te maken naar een andere geldverstrekker, maar veelal kan een lening (zeker in de loop van de tijd) goedkoper worden als dat deze nu is.

Leningen vergelijken

Ook al heeft u bijvoorbeeld een lening lopen voor een aantal jaren omdat u een auto heeft aangeschaft dankzij de lening wil dat nog niet zeggen dat u niet om u heen moet blijven kijken naar geldverstrekkers die wellicht leningen verstrekken tegen een lagere rente. Indien u namelijk zo’n instantie vindt kunt u overwegen om over te stappen. Dit is dan in veel gevallen dus voordeliger. Overstappen tijdens een lopende lening wordt ook wel een lening oversluiten genoemd. U neemt de lening dan dus gewoon mee en wat u al heeft afgelost en dergelijke blijft in tact.

Kost een lening oversluiten geld?

Een lening oversluiten kost in de meeste gevallen wel geld, maar als de rente gunstig is bespaart u dit geld alweer snel. Het hangt er dus een beetje vanaf hoeveel u erop vooruit gaat of het ook daadwerkelijke slim is om over te stappen. Een lening oversluiten kost over het algemeen ook niet dermate veel geld dat u het zou moeten laten. Houd dus altijd uw ogen open voor andere leningen, want een goedkopere lening is natuurlijk altijd fijn en dat zou u zichzelf niet mogen onthouden. Zeker ook bij geld lenen met BKR registratie voor grote bedragen en dus ook vaak hoge rentes kan een lening oversluiten in de loop van de tijd een hoop voordeel opleveren.

This entry was posted in Artikelen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.