Lening bij vrienden

Wellicht heeft u wel eens overwogen een lening af te sluiten bij een vriend van u. Het hoeft op die manier dan niet echt als een lening te worden gezien, maar meer als een vriendendienst. Tenminste, zo denken u en uw vriend (of vriendin) er in het begin over. Echter is het natuurlijk zo dat geld een belangrijke rol speelt in ons leven en als vervolgens blijkt dat u uit gemakzucht telkens te laat bent met het terugbetalen van het geleende geld zal ook uw vriend zich op een gegeven moment gaan irriteren en kan dit uiteindelijk leiden tot een breuk in uw vriendschap. Het zou zeker niet voor het eerst zijn dat dit voorkomt.

Leen geen geld bij vrienden is de boodschap

Een beetje geld lenen bij een vriend kan allemaal als zeer onschuldig beginnen, maar de consequenties kunnen uiteindelijk enorm zijn. En dat alleen maar om een beetje geld zult u denken. Toch is geld de hoofdreden voor breuken tussen mensen. Geld kan heel gemakkelijk tussen mensen in komen te staan zonder dat u het in eerste instantie door heeft. Als u het dan doorheeft is het eigenlijk al geëscaleerd en dus te laat.

Ondanks dat u een lening op papier kunt laten zetten als u deze lening uitvoert bij een vriend van u kan het nog voor wrijving zorgen. U kunt daarom ook veel beter gewoon geld lenen bij een daarvoor benoemde instantie. In het geval van geld lenen met BKR registratie ligt dit natuurlijk iets anders en kan het erg verleidelijk zijn om het bij een vriend te doen. Wij zeggen niet dat het niet kan werken, maar in veel gevallen loopt het toch mis.

Leen alleen geld bij een vriend indien u al andere opties hebt geprobeerd. Als andere opties telkens op niets uitlopen en u het idee heeft dat geld lenen met BKR registratie bij een vriend de enige uitweg heeft kunt u dat natuurlijk overwegen.

This entry was posted in Artikelen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.