Lening afsluiten zonder BKR toetsing

Een lening afsluiten zonder BKR toetsing is eigenlijk ondenkbaar. Ook met de minilening is het tegenwoordig niet meer mogelijk om geld te lenen zonder BKR toetsing. Dit neemt echter niet weg dat de kans dat u wordt geaccepteerd voor de minilening nog altijd zeer hoog is. Een BKR toetsing vindt bij een minilening voornamelijk plaats omdat het verplicht is. Er zal ook wel degelijk naar worden gekeken, maar de BKR codering die u wellicht heeft zal met een korrel zout worden genomen. Als het echt een BKR codering is in een zware categorie is dit een ander verhaal, want met een zware BKR codering kunt u een lening vrijwel altijd vergeten. Dan is het risico zelfs voor een lening van een paar honderd euro nog te groot.

Kent u uw BKR status?

Weet u eigenlijk zelf wel wat uw codering is bij het BKR? Of vraagt u zich wellicht af of u überhaupt een codering heeft? Op deze vragen kunt u antwoord krijgen bij het BKR. Alhoewel het BKR niet zomaar de gegevens zal verstrekken zullen zij dit tegen een kleine vergoeding wel doen. Uiteraard moet u wel kunnen aantonen dat u ook de persoon bent die de gegevens opvraagt over een bepaald persoon. BKR gegevens over een ander opvragen is niet mogelijk en is ook eigenlijk niet heel logisch.

Zodra u weet welke BKR codering u heeft weet u ook of geld lenen met BKR registratie er voor u inzit. Is het een zware codering, dan dus niet. Maar is het er eentje van een laag niveau, dan kunt u hoogstwaarschijnlijk in elk geval wel een minilening afsluiten en wellicht zelfs nog wel meer dan dat.

This entry was posted in Artikelen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.