Hoeveel geld kunt u lenen?

De vraag hoeveel geld u kunt lenen zal voor iedereen anders beantwoord worden. Het is namelijk van meerdere factoren afhankelijk, waarbij waarschijnlijk de belangrijkste uw inkomen is. Hoe meer u namelijk elke maand verdient, hoe meer u ook zou kunnen aflossen voor een eventuele lening. Dat is dus een belangrijke factor waarnaar gekeken wordt. Niet alleen inkomen is erg van belang, want daarnaast is natuurlijk ook uw gezinssituatie van belang. Bent u bijvoorbeeld alleenstaand of heeft u een heel gezin om voor te zorgen. Een alleenstaande zal over het algemeen maandelijks meer geld overhouden en dit is dus over het algemeen een grotere zekerheid voor een geldverstrekker.

Leningen en verleden

Het meest belangrijke is nog uw verleden met leningen. Alles valt of staat hiermee, want u kunt nog zoveel geld verdienen, maar als u om wat voor reden dan ook bekend staat als een wanbetaler zal aan u geen lening worden verstrekt. Zo simpel is het. Is er echter aan de opgevraagde gegevens bij het BKR te zien dat u vaker geld leent en altijd netjes op tijd bent zal dit juist in uw voordeel spreken, aangezien u dus blijkbaar een betrouwbaar persoon bent om zaken mee te doen. En een lening afsluiten is natuurlijk gewoon een zakelijke overeenkomst.

Waarvoor wilt u geld lenen?

Ook de reden waarvoor u geld wilt lenen kan invloed hebben op het bedrag dat u uiteindelijk kunt gaan lenen. U kunt natuurlijk voor van alles en nog wat geld gaan lenen, maar de geldverstrekker zal voor grote bedragen zeker willen weten wat precies uw doel is met het geleende geld. Dit kan dus ook worden meegenomen in de beslissing. Het is zo dat iedere geldverstrekkers leningen toch weer net iets anders beoordeeld. In grote lijnen doen ze wel allemaal hetzelfde en volgen ze de regels van het AFM, maar ook zullen ze hun eigen interpretatie erop los laten.

This entry was posted in Artikelen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.