Geld lenen

Eigenlijk zijn we van mening dat u niet zomaar overal geld voor moet gaan lenen. We weten dat u tegenwoordig overal een lening voor kunt krijgen en dat u al in veel winkels bijvoorbeeld kunt kiezen voor een lening op afbetaling en dat soort ongein. Trap daar niet in, want dit soort zaken kosten u uiteindelijk alleen maar heel veel geld. Zo kan een televisie die u normaal in de winkel voor 1000 euro koopt met kopen op afbetaling ineens 1200 euro kosten als u klaar bent met betalen. Dat zijn dus belachelijk hoge rentes, maar uiteindelijk kiest u er natuurlijk zelf voor als u hiermee akkoord gaat.

Geld lenen kost veel geld

Deze maatschappij is vergeten hoe het is om ergens voor te sparen. Overal duiken ook geldverstrekkers op die ons de helpende hand bieden om toch maar de zaken te kopen die we eigenlijk nog niet kunnen betalen, maar die ons in de schoot worden geworpen.

Als u ergens een lening kunt afsluiten voor 5% rente is dit nog een vrij goede deal, want vrijwel voor elke lening staan de rentes stukken hoger. U zou eens voor de grap moeten uitrekenen voordat u een lening afsluit wat u uiteindelijk betaalt. U zult er waarschijnlijk van schrikken. Maar ondanks dat veel mensen zich hier wel goed van bewust zijn kiezen zij ook heel bewust voor een lening.

Soms is een lening functioneel, maar in de meeste gevallen gaat het gewoon om de aankoop van zaken die we eigenlijk niet per se nodig hebben. Als u al een tv heeft en u wilt een nieuwe, maar u heeft het geld niet, koop dan ook geen nieuwe. Toch werkt het niet zo en het verlangen wint het vaak van het gezonde verstand. Geld lenen is inmiddels zo geaccepteerd dat niemand er meer van opkijkt als u een lening afsluit voor het een of het ander.

This entry was posted in Artikelen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.