Geld lenen via internet

Als geld lenen bij een vriend toch een optie is die voor u niet bespreekbaar is en dus afvalt kunt u ook eens op internet rondkijken. Op internet worden er altijd leningen aangeboden door particulieren. Het nadeel hiervan is natuurlijk dat u ten eerste die mensen helemaal niet kent en ten tweede dat die mensen over het algemeen geen professionals zijn in het uitlenen van geld.

Geld lenen bij particulieren

Als u besluit geld te gaan lenen bij een wildvreemde op het internet doet u er zeer verstandig aan om elke gemaakte afspraak zwart op wit te laten zetten zodat de afspraak die u maakt met degene bij wie u geld leent ook bindend is.

Er zitten een hoop duistere figuren op het internet en die zullen er dus ook zijn die u een lening proberen aan te smeren. Het is vooraf moeilijk te bepalen wie te vertrouwen is wat geld lenen betreft en bij wie u maar beter uit de buurt kunt blijven.

Voordeel particuliere lening

Een groot voordeel van een particuliere lening is natuurlijk dat u geld kunt lenen met BKR registratie. Degene bij wie u geld leent zal hoogstwaarschijnlijk geen BKR toetsing uitvoeren, want dit is verder eigenlijk niet zo relevant. Omdat u bij een particuliere lening onderling zaken kunt afspreken zoals bijvoorbeeld de hoogte van de rente kan het een gunstige of juist een ongunstige lening voor u opleveren. Vooraf is hier geen pijl op te trekken en slechts door goed te onderhandelen kunt ervoor zorgen dat u goedkoop geld kunt lenen.

Zoals gezegd moet alles in een overeenkomst worden vastgelegd. Indien u hier verzaakt loopt u het risico flink ‘genaaid’ te worden zoals men dat zegt. Pas hier voor op en neem alle voorzorgsmaatregelen die nodig zijn om een fijne samenwerking en een vertrouwde lening op te zetten.

This entry was posted in Artikelen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.