Dure leningen met BKR

Leningen met BKR staan te boek als dure leningen. Bij dit soort leningen wordt er ook wel gesproken over zogenaamde woekerrentes. Dat wilt eigenlijk zeggen dat u eerst een lening afsluit tegen een vrij aantrekkelijk tarief waardoor u over de streep wordt getrokken en waarbij na verloop van tijd ineens de rente omhoog schiet zodat u flink in de problemen komt om nog uw maandelijkse aflossing te betalen.

Dure leningen met BKR verboden

Officieel mogen de leningen die we hierboven aan u schetsen helemaal niet plaatsvinden. Toch zijn er geldverstrekkers die niet zijn aangesloten bij het AFM en die zich dus ook niks aantrekken van alle strenge regels van het AFM die als nut hebben om de leningmarkt zo eerlijk mogelijk te houden. Nu weet u dus dat wanneer u een lening met BKR wilt afsluiten u altijd moet kijken of een geldverstrekker wel of niet is aangesloten bij het AFM. Indien dit niet het geval is heeft u kans dat u te maken heeft met duistere praktijken. We zeggen niet dat het altijd zo is, maar we zeggen wel dat u er zeker voor moet oppassen, want dat dit soort zaken wel aan de orde van de dag is.

Gebruik uw gezond verstand

Soms wordt een lening met BKR heel mooi afgeschilderd waardoor u in eerste instantie zich al afvraagt of dit wel echt kan. Als inderdaad rentes of iets dergelijks zo mooi zijn dat u begint te twijfelen, luister dan naar uw instinct en trap er niet in. Vaak zijn dit juist de zaken waarbij het mis gaat en waarbij de consument flink bedonderd wordt. En als dit eenmaal voorvalt is het heel moeilijk ergens onderuit te komen, want vaak tekent u er wel een contract voor. Pas dus op.

This entry was posted in Artikelen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.