Debitcard

De debitcard is het tegenovergestelde van de creditcard. In plaats van dat u met een creditcard eerst geld leent en dit later terugbetaalt zet u met een debitcard zelf geld op uw kaart om vervolgens geld uit te kunnen geven. Zolang u dus zelf geen geld op uw kaart zet zult u er ook niks aan hebben.

Lening vooraf betalen

Een debitcard is eigenlijk een soort lening die u vooraf betaalt. U betaalt dus ook vooraf de rente, want ook bij een debitcard komt rente kijken. Hoeveel dit exact is kunnen we niet zeggen, want dit loopt nogal uiteen, maar net als bij de creditcard ligt de rente hier ook weer hoger dan bij een reguliere geldlening.

Geld lenen is dus over het algemeen goedkoper dan een debitcard, maar een geldlening geldt vaak voor een bepaalde periode waar u met het saldo dat op uw debitcard staat een hele lange tijd kunt doen. Vaak moet het saldo binnen een periode van 3 jaar nadat u het saldo op uw debitcard heeft gezet zijn uitgegeven. Als u er dus voor zorgt dat u een redelijk bedrag op uw kaart zet kunt u er wel vanuit gaan dat dit binnen een periode van 3 jaar is gespendeerd.

Debitcard met BKR registratie

Een debitcard is vaak wel met een BKR registratie te verkrijgen. De reden hiervoor is simpel. U betaalt al van tevoren en er kan dus achteraf nooit gedonder komen over het feit of u al dan niet betaalt. U heeft namelijk al op voorhand betaalt en dat neemt een grote zorg weg bij de instantie die deze kaart aan u heeft verstrekt. Vandaar dat er bij een debitcard niet moeilijk wordt gedaan over een BKR registratie in 9 van de 10 gevallen.

This entry was posted in Artikelen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.