Creditcard

Een creditcard is een vorm van geld lenen waarbij u eventueel met een BKR registratie in veel gevallen nog wel in aanmerking kunt komen. Let wel, ook bij het verstrekken van een creditcard wordt het allemaal aanzienlijk strenger in verhouding met een aantal jaren terug. Voor een aanvraag voor een creditcard wordt u namelijk ook getoetst bij het BKR en dat betekent automatisch dat uw aanvraag met een kritische noot zal worden bekeken.

Creditcard is geld lenen, maar duurder

Met een creditcard leent u gewoon geld, alleen is vaak de rente waartegen u het betaalde bedrag vanaf de creditcard moet terugbetalen vele malen hoger dan met een reguliere lening als een doorlopend krediet. Omdat het met een creditcard vaak telkens om kleinere uitgaven gaat heeft u niet snel in de gaten hoeveel u eigenlijk betaalt. Als u namelijk iets koopt van 100 euro en dit kost u uiteindelijk 120 euro, dan denkt u dat het u maar 20 euro heeft gekost. Dat is ook wel zo, maar dat is dus wel mooi even 20% aan rente. Zo’n hoge rente zult u met een reguliere lening niet snel betalen. Dit is slechts een voorbeeld en dat wil dus niet zeggen dat u echt 20% aan rente moet betalen, maar het gaat even om het principe.

Creditcard verliest aan populariteit

Zoals we al zeiden wordt ook een creditcard aanvragen met een BKR registratie steeds lastiger en wellicht is dat er de reden van dat de creditcard wat in populariteit afneemt. Dat betekent overigens niet dat de creditcard niet meer wordt gebruikt, want nog steeds beschikken veel mensen over een creditcard. Vooral met bezoeken naar het buitenland kan een creditcard bijzonder handig zijn om zaken mee af te rekenen. De meeste creditcards worden overal geaccepteerd, dus dat is wel een groot voordeel van de creditcard.

This entry was posted in Artikelen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.